31.3.2011

Aprillipäivä..?

Vuodessa on mun mielestä kaks turhaa päivää, jotka on laitettu joihinkin kalentereihinkin asti.
Aprillipäivä. Okei, lapsenahan tää oli paras päivä ikinä, kun sai jekuttaa muita oikee luvan kanssa. Nyt kuitenkin vanhempana on huomannut, että ei se nyt sitten olekaan enää niin hauska päivä. Harmi vaan, että kaikki aikuiset ei tätä ole hoksannut. Äläkää käsittäkö väärin, mun mielestä muiden ihmisten satunnainen naruttaminen on elämän suola ja toisinaan ihan hauskaakin, mutta mun mielestä sitä vaan sais esiintyä ympäri vuoden.
Jos jekku on oikeasti hyvä, antaa tulla vaan ilman sen erikoisempia kaleneripäivämääriä. Sittenhän se on hauskempaa. Mutta aprillipäivä tuntuu olevan semmoinen päivä, että kaikkien on aivan pakko vääntää jekku jostakin. Kaikki enemmän tai vähemmän kekseliäät vatipäät haluavat välttämättä päästä huutamaan "APRILLIÄ!!!!" kun kaikki muutkin huutaa. Ja tämä vie pohjaa kekseliäiltä ja hyviltä jutuilta.
Eli mielestäni on väärin, että aprillipäivä mahdollistaa kaikkien idioottienkin typerät jutut ja aiheuttaa normaaleissa ihmisissä kyynisyyttä. Ja se taas vie pohjan oikeasti hyviltä jekuilta.

Toinen täysin turhajuhlapyhä on toukokuussa. Vappu. Mitä simpuraa kansa ajattelee?
Kevättä aletaan ylistämään jo maaliskuussa facebookin seinillä ja kaupassa ja torilla ja parturissa ja kotona ja joka paikassa. Mun mielestä pääsiäisessä on ihan tarpeeksi keväänylistämis juhlaa. Mitäs vappuna?
Jälleen kerran lapsena oli tosi hauskaa kun oli ilmapallot ja serpentiinit ja simat ja kaikki, mutta näin parikymppisenä musta tuntuu, että vappu on ainoastaan säälittävä tekosyy yleiselle ryyppäämiselle.

"Kyllä mä nyt kerran vuodessa saan kontata pitkin maita ja mantuja. Nythän on sentään vappu/uusivuosi/juhannus/pääsiäinen/jouluaatonaatto/mun synttärit/kaverin synttärit/häät/ristiäiset/hautajaiset/perjantai/lauantai/vitun aprillipäivä!"

Jos nuoret ja aikuiset haluaa juoda kuuppansa täyteen alkoholia, antaa mennä vaan. Mutta mikä ihme tässä vapussa niin kiehtoo? Ei se varsinaisesti juhli muuta ku kevään ylistämistä ja sitä nyt ylistetään vaikka olis vielä vappunakin lumi maassa. Senkin mä vielä ymmärtäisin, jos vappu vaihdettaisiin kansalliseksi humaltumisen juhlaksi. Mainio idea! Pistän heti hakemuksen vetämään johonkin.
Joulua odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti