3.4.2011

Keikkaetiketti?

Kävin viikonloppuna katsomassa Turmion kätilöiden ja Ajattaran keikkaa Helsingissä. Aivan mainio keikka kertakaikkiaan! Jälleen heräsi kuitenkin ajatuksia yleisestä idiotismista, joka sijoittuu lähinnä lavan edustalle.

Ensinnäkin: Jos et jaksa pitää käsiä ylhäällä, älä sitten nosta niitä ylös!
Vaikka olenkin pituudeltani juuri sopivan pituinen kainalokeppi ja mainio alusta kyynärpäille, ei se silti ole kivaa tungoksessa saada kipeästi kyynärpäätä hartiaan. Itselläni riittää kunto siihen, että pidän käsiä ylhäällä keikan aikana, enkä nojaile muihin. Itselläni riittää myös tahtoa änkeä ne kädet alas, jos alkaa väsyttää. Ja minä kyllä puren, jos tunnen käsivarsia mun hartioilla. MURH!

Toiseksi: Jos et ole tullut ajoissa paikalle, älä sitten etuile niiden edelle, jotka älysivät tulla ajoissa.
Eturivi on niiden paikka, jotka ovat sen ansainneet. Toinen, kolmas ja neljäskin rivi kuuluu niille, jotka ovat sen ansainneet. Miksi jotkut lacoste-idiootit kännipäissään haluaa tunkea miehekkäästi eturiviin? Ei sinne eturiviin mahdu ylimääräisiä hyvällä tahdollakaan ja saa olla kyllä aika harhainen mieli, jos luulee mahtuvansa.

Kolmanneksi: Crowd-surfing. Näyttää hyvältä videolla, mutta Suomessa se ei vain toimi.
Joo, minä tiedän että näit Metallican live-levyllä kuinka joku juppi surffasi siellä leveä hymy naamallasna ja joo se oli ihan hauskan näköistä, mutta oikeassa elämässä se ei vain toimi. Minä en ainakaan kiitos vaan halua 100kiloisen miehen hikistä persettä naamalleni parhaan biisin aikana. Suomessa on muutenkin niin epäsosiaalista porukkaa, että surffailu vain ärsyttää. Ne kieltokyltit on festareilla ja keikoilla laitettu sinne lavan viereen ihan syystäkin.

Nämä oli nämä välttämättömimmät pahat. Mutta kuitenkin tässä on nyt pakko sanoa se, että tietenkin keikoilla siellä eturivin tuntumassa ollaan muiden ihmisten armoilla. Jos ei kestä painetta, eritteitä, äänekkyyttä, kännisiä ihmisiä, pyörtyneitä ihmisiä tai vittumaisia järkkäreitä, niin mitäpä siellä lavan edustalla edes tekee?
Kuitenkin nämä negatiivisetkin asiat ovat osa täydellisimpiä keikkakokemuksia ja ilman niitä keikat eivät tuntuisi miltään. Mutta pidetäänhän ne kädet omin voimin ylhäällä, eikös? :D

2 kommenttia:

  1. En oo ikinä nähny mitään kieltokylttejä o.O

    VastaaPoista
  2. crowd surffailusta? ei niitä kieltämättä ihan joka keikalla ole, mutta festareilla ny ainaki. :D
    kolme semmosta miesten wc tikku-ukkoa seisoo rivis ja kannattaa yhtä ukkoa ja siinä on iso nounou päällä xD

    VastaaPoista