5.4.2011

Nurkkaan ajettu työntekijä

Kävin tänään kaupassa. En ostanut mitään mielenkiintoista, mutta huomasin että hyllyjä oli täyttämässä nuori nainen. Hyllyjen täyttäminen ei varmasti ole mielekkäintä puuhaa kenellekään, mutta sitten se asiakas, joka piinasi tätä työntekijää oli kerrassaan ärsyttävä. N. 45v. mies seisoi tytön vieressä muka tutkimassa tuotteita, mutta samalla jutteli tytölle ja uteli nimeä, ikää, opiskelupaikkaa ja harrastuksia noin vain. Tyttö vastaili lyhyesti, mutta kohteliaasti selkeästi yrittäen päästä eroon miehestä. Eikä siinäkään mitään, jos mies olisi vain kysellyt keskustelemisen ilosta, mutta sitten kun mies rupesi höpöttämään jotain muka vitsillä yksinäisestä elämästään ja kuinka piristäviä simpsakat tyttöset on, niin tuli oikeasti surku sitä likkaa.
Mitä tuollaisessa tilanteessa voi asiakaspalvelija tehdä? Ei siinä paljon voi ruveta miestä nöyryyttämään, kun kuitenkin tässä iässä pitää tehdä kaikkiin asiakkaisiin hyvä vaikutelma, jotta saisi pidettyä työnsä. Varsinkin jos kyseessä on ujompi tapaus, eikä vain pysty sanomaan suoraan että painuppa nyt vittuun siitä...
Ja tottakai tällaisia juttuja tekee myös naiset. Muutaman kerran kuullut kuinka jotkut 50v. haahkat kommentoi kovaan ääneen miesten varustuksia tai ihan hiplailee satunnaisesti vatsalihaksiakin tms. Jälleen kerran asiakaspalvelija ei voi muutakuin yrittää kaikota paikalta ja hymyillä nätisti.

Mitä näiden puumanaisten ja limaisten miesten mielissä liikkuu? "Haa! Asiakaspalvelija! Liike menee kiinni kahdeksalta, niin tässähän on sopivasti viisi tuntia aikaa vongata siitä itselleen illaksi seuralainen ja varmasti lähtee!"
Mun mielestä todella alhaista toimintaa. Itse olen kesäisin huvipuistotyöntekijä ja muutaman kerran itsellenikin tapahtunut samanlainen tilanne, eikä siitä tilanteesta edes pääse pois, ellei asiakas itse älyä lähteä. Ja jos yrittää nätisti sanoa, että "joo hehheh, tämä ei ole sellaisten huvien puisto", niin vastaus? "No sehän oli tsoukki hei, ethän sä nyt tosikko oooo!" Joo enpä ole tosikko, muuten vaan olet puoli tuntia seisonut siinä puhumassa sitomisleikeistä, kun Jarno-Eemeli on kadonnut jonnekin jo vartti sitten...

Tietenkin asiakaspalvelijoita voi ajaa nurkkaan muissakin tapauksissa. Yläasteikäiset kersalaumat tykkää todella paljon kiusata vähän ujomman puoleisia kaupan työntekijöitä, jotka on enemmän tai vähemmän puolustuskyvyttömiä. Olen kuullut myös tapauksista, kun jehovan todistajat tulee sekatavarakauppaan ja alkaa puhumaan herran sanasta vai mistä lie, kun hyllyjen täyttäjä yrittää paeta takahuoneeseen tai vessaan tai mihin vaan.
Ja sitten on tietenkin ihan perus vittupääasiakas, joka muuten vaan pompottamisen ilosta pompottaa työntekijää. Todella ärsyttävää kuunnella sivusta, kun asiakas haukkuu työntekijää suureen ääneen. Eikä yleensä asiakas itsekään ole arvoltaan mikään siivoojaa kummempi. Mitä nyt kerrankin saa oikein tuntea olevansa jotain.

Onneksi näitä asiakkaita on kuitenkin aika harvassa, eikä niitä tule vastaan edes joka päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti