17.4.2011

En äänestä.

En kiusallanikaan äänestä.

Se on aivan sama ketä sinne yrittää äänestää. Jos ehdokas lupaa laillistaa kannabiksen tai alentaa veroja tai vähentää työttömyyttä tai mitä tahansa, niin se ei ole siitä ehdokkaasta kiinni. Ainahan se on siitä puolueesta ja sen puolueen yhteisistä päätöksistä kiinni. Sitäpaitsi jokainen kansanedustaja on sen verran fiksu, että ne tajuaa sen neljän vuoden olevan hyvin lyhyt aika. Pian taas kansa päättää ketä sinne äänestetään, joten vaalikieroilua pitää harrastaa jo kauden alusta lähtien. En tykkää epärehellisestä juonittelusta.
Kansanedustajat on ihan hauskoja pukupellejä, joista saa mainiota viihdykettä iltapäivälehtiin. Mutta vaatii aika paljon pontta koko lössiltä saada minkäänlaisia päätöksiä aikaiseksi.

Ihmiset on niin huvittavia, kun ne kulkee sen yhden äänensä kanssa ja ajattelee olevansa suuria vaikuttajia. Muutaman kuukauden päästä koko vaalihässäkkä on unohdettu ja aivan sama mitä siellä eduskunnassa päätetään, kohta on taas valtio perseestä. Ikinä ei ole hyvä ja aina on jollakin jonkun asian kanssa ongelma. Se on vain fakta, että ihminen on tyytymätön elukka. Ja valtiota on aina niin mukava syyttää omista ongelmistaan.

Ei tämä koko vaalitouhu olisi näin suuresti noteerattua ilman niitä tienvarsilla olevia vaaliroskia ja iltapäivälehtien jatkuvaa vaalimaalailua. Mun mielestä koko eduskunta pitäisi jättää omaan arvoonsa. Pressalle enemmän valtaa ja Halonen kuusenlatvaan raakkumaan. Ei millään pahalla pressaa kohtaan, mutta mä kaipaisin jo vähän pontevampaa paimentajaa tälle sirkukselle.

Ärsyttävää vouhotusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti