14.5.2011

Maalainen kävi kaupungis

Kävinpä tuossa viikon pyörimässä helsinki-tampere akselilla. Reissuun kuului parin päivän luokkaretki Helsingissä, VAKAVA-koe, Teatterikorkean pääsykoe ja pikavisiitti poikaystävän luona. Oli kyllä aivan mahtava reissu, mutta ainapa sitä löytää sellaisia pieniä enemmän tai vähemmän ärsyttäviä omituisuuksia.

Junissa on siellä katonrajassa niitä näyttöjä, mistä voi nähdä kellon tai junan nopeuden. Mutta kuitenkin aina kun sinnepäin sattuu vilkaisemaan ja olis tarve nähdä kelloa, niin sitten siinä näytössä näkyy se nopeus ainaki puoli tuntia. No ei ihan niin kauaa, mutta siltä se sillä hetkellä tuntuu, koska odottavan aika on pitkä. Samoin jos joskus harvoin kiinnostaa junan nopeus, niin se sama sheetanan 16.28 vilkkuu siinä näytöllä ikuisuuden. Kuitenkin se on n. peukalon kokoinen alue, missä näkyy nopeus/aika. Eikö toista voisi laittaa toiseen kulmaan ja toista toiseen kulmaan? Muutenkin hyvin typerä käyttötapa hienolle ruudulle, jos siinä näkyy vain mustaa ja nurkassa nopeus. Uutisia, tietoiskuja, tv-sarjoja tai edes jotain ihmeen mainoksia. Mahdollisuuksia on, mutta kun ei vaan osata.

Metroja menee n. 5min välein. Mikä järki niihin metroihin on juosta hengen hädässä? Nokun on kiire. No miksei sitten voi lähteä aikaisemmin ja olla mielummin 10min ajoissa paikalla, kuin 15min myöhässä ja sanoa että "Sori, ku oon myöhäs mutku en ehtiny metroo" WTF! Muutenkin naurattaa tämä pk-seutulaisten ajattelutapa, kun kysyy että kuinka pitkä matka on jonnekin, niin "10min bussilla, 6min metrolla tai 5min ratikalla" entäs kilometreinä? "emmätiä" :D

Kukkakuosi, joka on ilmeisesti nyt muotia, ärsyttää ihan muutenvaan. Mielestäni se ei sovi kenellekään eikä näytä hyvältä edes verhoissa saatika paidoissa.

Muita topikkeja vois olla yleisistä tilaisuuksista/kokeista myöhästelijät. Mikä niitä vaivaa? Once in a lifetime chance ja sit ne tulee myöhässä: "sori. mä missasin yhe metro." Ja tietenkin ne ainaiset kesäkorkokengät. Rakkaat 13-vuotiaat: opetelkaa kävelemään koroilla ennenku laitatte ne julkisesti jalkaan. Kiitos. Myötähäpeä on nimittäin maailman kauhein tunne. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti