26.5.2011

Julkkis-parat...

Yks asia, mikä mua ärsyttää suuresti, on julkkisten kiusaaminen.
Onhan se totta, että suurin osa niistä itse haluaa sinne julkisuuteen ja osa julkkiksista hakemalla hakee niitä skandaaliotsikoita, mutta sitten taas toisaalta... Nekin on vaan ihmisiä.
Näyttelijät, muusikot, poliitikot... Kaikki nämä on vain ihmisiä, jotka on hyviä jollain sellaisella alalla, jolla ei ihan joka heppu menesty. BB-julkkikset ja salarakkaat lasken nimenomaan turhiksi julkkiksiksi, jotka ei osaa mitään muutaku rähjätä kännissä. Ne pitäis kivittää. Mutta se on ihan toinen asia, siitä joskus toiste. Anyway...
Erityisesti ärsyttää tämä ajatus, että julkisuuden henkilöiden pitäisi koko ajan olla valmiudessa palvelemaan fanejaan. Jokaisella on huonoja päiviä. Ja jos joku julkkis kieltäytyy antamasta nimmaria, kävelee kalliilla vip-kortilla jonon ohi baariin tai ärähtää nenäkkäälle paparazzille, niin heti on "julkisuus kihahtanut hattuun". Ja nämä vannoutuneet fanit ja normaalit eräjormat on täysin valmiita tuomitsemaan tämän nurkkaan ahdistetun julkkiksen siltä seisomalta.
Tietenkin tässä tuomitsemisessa auttaa suuresti iltapäivälehdet ja telkkari. Just luin, kuinka

OMG MIKA MYLLYLÄ PAAREILLA VESSASTA SAIRAALAAN!!!

Antoi ymmärtää, että tämä oli tapahtunut jossain ravintolassa ja kuinka myllylä olisi ollut ympäripäissään tms, mutta ei. Normaalilla huoltsikalla ollu asioimassa keskellä kirkasta päivää ja saanu jonku kohtauksen. Ja taas saa kansa tuomita kuinka tuolla lailla pitää juhlia tuon ikäisen miehen...
Sitäpaitsi ei mikakaan enää ole niin suuri juttu ammattinsa puolella. Sitä vaan tykätään pitää julkisuudenhenkilönä, koska sen kommelluksista on sitten hauska lukea ja sitten saa taas tuomita sen ja tuntea itse olevansa parempi ihminen. Typerää. Antakaa sen olla. (leave britney alone!!)
Kun vaan ihmiset oppis vähän miettimään mitä ja ketä tuomitsevat ennenkuin tuomitsevat. Ja kun vaan suurimmatkin fanit oppis, että ehkä ne niiden idolit ei just sunnuntaiaamun krapularuokamättöjonossa jaksa vastailla kysymyksiin tulevista produktioista, kun pitäis niiden kaks ja kolme vuotiaat kersatkin ruokkia siinä sivussa.
Ajattelevaisuus olis jees.

25.5.2011

Pääsykokelaiden kirjo

Taas se aika nuoren taiteilijan elämässä, kun pitäisi yrittää kouluihin päästä. Pyrin itse siis teatteri-musiikki -aloille ja ajattelin vielä joskus päästäkin kouluun. Joskus. :D Pyrkijöitä sillä alalla on montaa sorttia ja tekee mieli erotella niitä vähän ryhmiin tässä ärtymyksen puuskassa.

1. Kunnon tyttö.
Kunnon tyttö saapuu paikalle avara katseisesti ja reippain askelin. Hänellä on ponihäntä tiukasti takaraivolla, löysät collarit ja joku kiva värikäs paita. Kunnon tytöllä on laukussa vesipullo, todistukset + muut paperit ja myslipatukoita tai hedelmiä. Kunnon tyttö pitää energiaansa yllä käymällä lenkillä, venyttelemällä, harjoittelemalla tai lukemalla todistuksiaan läpi. Kunnon tyttö juttelee ja vastailee kysymyksiin kohteliaasti ja osaa mitä aidoimman kuuloisen pirteän tekonaurun.

2. Stressaaja / vakuuttelija
Stressaajia on kahta sorttia. Hiljaisia kuoreen vetäytyjiä ja höpöttäjiä. Näistä hauskempi on ehdottomasti höpöttäjä, joka analysoi suoritustaan, harjoituksiaan, tuomaristoa, vaatteitaan, koulutustaan, kyseistä koulua, pyrkimistä, kirjallista koetta, eväitään ja kaikkea mikä nyt voi vähänkään vaikuttaa hänen suoritukseensa. Stressaaja höpöttää kenelle tahansa, kuka kuuntelee. "Miten meni? Ooksä ollu jo? Mitä ne sano? Haittaakohan niitä, että mulla ei oo tanssijataustaa? Ei se nyt voi haitata... Ei se voi jäädä siitä kiinni, kyllä ne varmaan näkee että mussa on potentiaalia... Olis niin kiva päästä tähän kouluun. Ja kyllä se nyt on ihan mahdollista, jos kerran 15 otetaan, niin kyllä niiden on joitakin pakko ottaa. Voi onkohan mulla nyt väärät vaatteet? Kun siinä paperissa sanottiin, että pitää pystyä liikkumaan ja mulla on nää kengät vähän risaset... Nomut ei ne nyt voi niin tarkkaan katsoa... Mut mitä jos ne katsoo? Mitä mä sitte teen? Mulla ei oo mitään varasuunnitelmaa, kun mä niin haluaisin tänne. Kyllä musta tuntuu, että mussa on sitä tarvittavaa potentiaalia ja kyllä ne sen varmaan näkee......."

3. Kärttyinen stressaaja
Tämä on stressaajan / vakuuttelijan alalaji, joka ei ole hyväksi yhteishengelle. Aluksi kärttyinen stressaaja höpöttää samaan tapaan kuin normaalikin stressaaja, mutta mitä lähemmäs hänen lautakunta-aikansa tulee, sitä enemmän hän käy tuohtuneemmaksi. "Miks pitää ees olla kirjallinen tehtävä? Eikö ne nyt näe, että me osataan kyllä muutenkin. Jotkut meistä ei oo ees käyny lukiota ja sit pitäis osata kirjottaa yhteiskunnallinen mielipide. Siis ei sillä, kyllä se luonnistuu, mut jotkut. Muutenkin ihan typerää, et pitää ajaa tänne 100 kilometriä, et saa odotella kaheksan tuntia. Mun mielestä mä olisin ansainnu jonku vähän aikasemman lautakunta-ajan. Tai siis eiks se mittaa jo jotain motivaatiotakin päästä tähän kouluun. Tai siis mun mielestä on naurettavaa, että pitää niinku osata jo valmiiks tanssia ja näytellä. Eiks tää oo koulu? Tänne tullaan oppimaan! Vois vaan niiden papereiden perusteella sanoo ketkä tänne sopii. Siis mä kirjotin ylioppilaaks ihan turhaan!!"

4. Outolintu
Näitä on moneen junaan. Tavallaan ihailen näitä tyyppejä, koska ne selvästi uskoo omaan asiaansa niin kovasti, että ne uskaltaa puolustaa sitä, vaikka kaikki muut nauraisi niille. Ja ne vain ajattelee, että muut ei ymmärrä niitä ja thats it. Ja että kyllä tässä maailmassa vielä tulee se yksi ihminen vastaan, joka niitä ymmärtäis. Ja ehkä se yksi ihminen istuu juuri siellä lautakunnassa! Outolinnuiksi luokittelen kaikki gooteista (en siis niitä perusgootteja, jotka kulkee mustissa vaan niitä oikeita gootteja, jotka laittautuu joka aamu kolme tuntia tylliin, pvc-muoviin, meikkeihin, verkkosukkiksiin ja korsetteihin) pellehaalareissa kulkeviin.

Tässäpä nämä eniten erottuvat. Ideaali pyrkijä on mielestäni rennon sosiaalinen ja eniten näistä mua ärsyttää ehkä nämä molemmat stressaajatyypit. Ne ei todellakaan tee hyvää yhtään kellekään.

19.5.2011

Pilli






Käyköhän kenellekään muulle koskaan niin, että kun juo lasista pillillä, hukkaa sen pillin välillä. Ja sitten näyttää tosi tyhmältä, kun yrittää etsiä suullaan sitä pilliä. Pitämättä siitä pillistä kiinni.

Vähäsen vain hävettää. Ei ilmeisesti tarpeeksi :D

15.5.2011

Koko Suomi sekosi!!

On se vaan ihanaa, kun voitettiin se kulta! On kilpailunhaluisia suomalaisia ja vanhoja patuja, jotka on odottanu tätä tunnetta sen 16 vuotta ja näin päin pois. Kyllä mäkin tästä tykkään, koska se joidenkin ruotsalaispelaajien haastattelu oli niin vittumaista katseltavaa. Haastattelija yrittää puhua, niin jätkät vaan pelaa pleikkaria eikä ees silmiin voi kattoa. Murh.

Kuitenkin jäi ehkä vähän kaivelemaan hampaankoloon...
Ensimmäiset kaks erää ruotsalaiset laukoi sata nolla Suomen maalia kohti (luojan kiitos maalilla ei ollut mitään imuria. Petri <3) ja siinä kohtaa selitettiin katsovalle kansalle, kuinka on hyvää puolustusta. Ja sitten kun Leijonat sen muutaman kerran pääsi edes Ruotsin päähän pelaamaan, niin heti oli niin mainiota peliä että ei taivas varjele. Sitten kun toisessa erässä viimeisillä minuuteilla se maali huitaistiin, niin tais osua ruotsalaisten egoon aika pahasti. Onhan se totta, että se Ruotsin ainokainen maali oli aikalailla onnen kantamoinen, mutta muuten mulle jäi sellanen olo, että ekat kaks erää Ruotsi vei peliä aika vahvasti.
Jos tämä olis ollut juoksukisa, niin Ruotsi olis koko matkan juossu pari metriä edellä ja sit kompastunu just ennen maaliviivaa, jolloin Suomi olis voinu kompuroida ohitte. Ja tottakai voitto on voitto ja Suomi tykkää.
Onhan se kuitenkin parempi seurata juhlivaa kansaa, kuin murjottavaa kansaa. Ja tykkäsin muutenkin tästä jellonien asennemuutoksesta, koska aina ne on ollut sillä asenteella että tästä nyt vain verenmaku suussa huitaistaan voitto ja ärrrrh. Ja nyt oli jotenkin paremman oloinen joukkuehenki ja jäähyjäkään ei niin kauheasti sadellut. Keskittynyttä :)

Mut onneks tää kisahumu on parin päivän päästä ohi. Ens vuonna sitten taas muistellaan kuinka se 2011 kulta oli kova juttu. Ja sitä seuraavana vuonna ja sitä... ja sitä.... ja sitä..... Kunnes 2031 tulee taas kulta.

14.5.2011

Maalainen kävi kaupungis

Kävinpä tuossa viikon pyörimässä helsinki-tampere akselilla. Reissuun kuului parin päivän luokkaretki Helsingissä, VAKAVA-koe, Teatterikorkean pääsykoe ja pikavisiitti poikaystävän luona. Oli kyllä aivan mahtava reissu, mutta ainapa sitä löytää sellaisia pieniä enemmän tai vähemmän ärsyttäviä omituisuuksia.

Junissa on siellä katonrajassa niitä näyttöjä, mistä voi nähdä kellon tai junan nopeuden. Mutta kuitenkin aina kun sinnepäin sattuu vilkaisemaan ja olis tarve nähdä kelloa, niin sitten siinä näytössä näkyy se nopeus ainaki puoli tuntia. No ei ihan niin kauaa, mutta siltä se sillä hetkellä tuntuu, koska odottavan aika on pitkä. Samoin jos joskus harvoin kiinnostaa junan nopeus, niin se sama sheetanan 16.28 vilkkuu siinä näytöllä ikuisuuden. Kuitenkin se on n. peukalon kokoinen alue, missä näkyy nopeus/aika. Eikö toista voisi laittaa toiseen kulmaan ja toista toiseen kulmaan? Muutenkin hyvin typerä käyttötapa hienolle ruudulle, jos siinä näkyy vain mustaa ja nurkassa nopeus. Uutisia, tietoiskuja, tv-sarjoja tai edes jotain ihmeen mainoksia. Mahdollisuuksia on, mutta kun ei vaan osata.

Metroja menee n. 5min välein. Mikä järki niihin metroihin on juosta hengen hädässä? Nokun on kiire. No miksei sitten voi lähteä aikaisemmin ja olla mielummin 10min ajoissa paikalla, kuin 15min myöhässä ja sanoa että "Sori, ku oon myöhäs mutku en ehtiny metroo" WTF! Muutenkin naurattaa tämä pk-seutulaisten ajattelutapa, kun kysyy että kuinka pitkä matka on jonnekin, niin "10min bussilla, 6min metrolla tai 5min ratikalla" entäs kilometreinä? "emmätiä" :D

Kukkakuosi, joka on ilmeisesti nyt muotia, ärsyttää ihan muutenvaan. Mielestäni se ei sovi kenellekään eikä näytä hyvältä edes verhoissa saatika paidoissa.

Muita topikkeja vois olla yleisistä tilaisuuksista/kokeista myöhästelijät. Mikä niitä vaivaa? Once in a lifetime chance ja sit ne tulee myöhässä: "sori. mä missasin yhe metro." Ja tietenkin ne ainaiset kesäkorkokengät. Rakkaat 13-vuotiaat: opetelkaa kävelemään koroilla ennenku laitatte ne julkisesti jalkaan. Kiitos. Myötähäpeä on nimittäin maailman kauhein tunne. 

2.5.2011

Oodi nuhalle

Näin käy, kun ensi-ilta on huomenna ja turmion kätilöt pauhaa...

Olen sairas, niin kipeä, sairas päästä jalkoihin.
Antakaa mulle nessu tai viekää edes proggis pois!
Olen katsonut nuhaa silmiin ja kuume, saatana, nousee!
En ole tottunut yskimään, tahdon käyttää ääntäni
Yskänlääke meidät kastaa, eikä auta aspirin!

Olen sairas, niin kipeä, sairas päästä jalkoihin.
Antakaa mulle nessu tai viekää edes proggis pois.
Olen katsonut nuhaa silmiin ja kuume, perkele, nousee!
Olen väsynyt niistämään, vaikka pelkään kuolemaa
Codeiini meidät auttaa taas päivään terveempään.

Olen väsynyt niistämään, olen väsynyt sairauteen, olen väsynyt
Lämmitä mun finnrexin, älä jätä, anna kanakeittoo!
Olen väsynyt yskimään, sekä sängyssä pyörimään, en jaksa nyt
Älä koske, älä jätä yksin, tai tartutan pian sinutkin.

Yskänlääke meidät kastaa!
Codeiini meidät auttaa!
Päästäkää minut tästä!

Onko jotain, mikä kuumeen parantaa?
c-vitamiinia et saa menettää
Nessut hukkuvat räkäklimppiin
Kädet kietoutuvat villasukkiin!

MURH!!

1.5.2011

Ylioppilaslakit vappuna?

Mun mielestä on hyvin hyvin hellyyttävää, kun 30+ vuotiaat laittaa niitä osittain kellastuneita ylioppilaslakkeja päähän vappuna. Mut sit tullaan taas tähän kysymykseen, et mitä järkeä näin muuten?
Onhan se joo lakki ostettu ja sitä kerran vuodes saa käyttää, niin onhan sitä sitte käytettävä, mutta eikö se ole jo vähän idioottia?
Vappu on TYÖväen juhla. Lukiolaisilla ei ole säkällä vielä edes ammattia jos on just pari vuotta sitten lukiosta päässyt. Sitäpaitsi eikö se ole muutenkin vähän noloa, jos jollain B:n papereilla päässyt lukiosta, niin lykätä se lakki päähän... Viehän se vähän pohjaa siltä omalta ylioppilasjuhlalta, jos turhana ryyppäjäispäivänä pitää laittaa se lätsä päähän pierukaasunhajuiselle vapputorille... Arvokasta.
Okei ehkä tähän mun jyrkkään mielipiteeseen vaikuttaa myös se, että en pidä vappua minään järkevänä juhlana. Ala-astelaiset juoksee sateenkaarenvärisinä paukuttelemassa koiranpaskapommeja ja yläasteikäiset on naamat parista siideristä ja amikset ja lukiolaiset on naamat muuten vaan. Ja lukiosta päässeet kulkee ne ietunan lakit päässä (niilläkin perseet ollalla). JES kun on kevät.