17.4.2011

En äänestä.

En kiusallanikaan äänestä.

Se on aivan sama ketä sinne yrittää äänestää. Jos ehdokas lupaa laillistaa kannabiksen tai alentaa veroja tai vähentää työttömyyttä tai mitä tahansa, niin se ei ole siitä ehdokkaasta kiinni. Ainahan se on siitä puolueesta ja sen puolueen yhteisistä päätöksistä kiinni. Sitäpaitsi jokainen kansanedustaja on sen verran fiksu, että ne tajuaa sen neljän vuoden olevan hyvin lyhyt aika. Pian taas kansa päättää ketä sinne äänestetään, joten vaalikieroilua pitää harrastaa jo kauden alusta lähtien. En tykkää epärehellisestä juonittelusta.
Kansanedustajat on ihan hauskoja pukupellejä, joista saa mainiota viihdykettä iltapäivälehtiin. Mutta vaatii aika paljon pontta koko lössiltä saada minkäänlaisia päätöksiä aikaiseksi.

Ihmiset on niin huvittavia, kun ne kulkee sen yhden äänensä kanssa ja ajattelee olevansa suuria vaikuttajia. Muutaman kuukauden päästä koko vaalihässäkkä on unohdettu ja aivan sama mitä siellä eduskunnassa päätetään, kohta on taas valtio perseestä. Ikinä ei ole hyvä ja aina on jollakin jonkun asian kanssa ongelma. Se on vain fakta, että ihminen on tyytymätön elukka. Ja valtiota on aina niin mukava syyttää omista ongelmistaan.

Ei tämä koko vaalitouhu olisi näin suuresti noteerattua ilman niitä tienvarsilla olevia vaaliroskia ja iltapäivälehtien jatkuvaa vaalimaalailua. Mun mielestä koko eduskunta pitäisi jättää omaan arvoonsa. Pressalle enemmän valtaa ja Halonen kuusenlatvaan raakkumaan. Ei millään pahalla pressaa kohtaan, mutta mä kaipaisin jo vähän pontevampaa paimentajaa tälle sirkukselle.

Ärsyttävää vouhotusta.

5.4.2011

Nurkkaan ajettu työntekijä

Kävin tänään kaupassa. En ostanut mitään mielenkiintoista, mutta huomasin että hyllyjä oli täyttämässä nuori nainen. Hyllyjen täyttäminen ei varmasti ole mielekkäintä puuhaa kenellekään, mutta sitten se asiakas, joka piinasi tätä työntekijää oli kerrassaan ärsyttävä. N. 45v. mies seisoi tytön vieressä muka tutkimassa tuotteita, mutta samalla jutteli tytölle ja uteli nimeä, ikää, opiskelupaikkaa ja harrastuksia noin vain. Tyttö vastaili lyhyesti, mutta kohteliaasti selkeästi yrittäen päästä eroon miehestä. Eikä siinäkään mitään, jos mies olisi vain kysellyt keskustelemisen ilosta, mutta sitten kun mies rupesi höpöttämään jotain muka vitsillä yksinäisestä elämästään ja kuinka piristäviä simpsakat tyttöset on, niin tuli oikeasti surku sitä likkaa.
Mitä tuollaisessa tilanteessa voi asiakaspalvelija tehdä? Ei siinä paljon voi ruveta miestä nöyryyttämään, kun kuitenkin tässä iässä pitää tehdä kaikkiin asiakkaisiin hyvä vaikutelma, jotta saisi pidettyä työnsä. Varsinkin jos kyseessä on ujompi tapaus, eikä vain pysty sanomaan suoraan että painuppa nyt vittuun siitä...
Ja tottakai tällaisia juttuja tekee myös naiset. Muutaman kerran kuullut kuinka jotkut 50v. haahkat kommentoi kovaan ääneen miesten varustuksia tai ihan hiplailee satunnaisesti vatsalihaksiakin tms. Jälleen kerran asiakaspalvelija ei voi muutakuin yrittää kaikota paikalta ja hymyillä nätisti.

Mitä näiden puumanaisten ja limaisten miesten mielissä liikkuu? "Haa! Asiakaspalvelija! Liike menee kiinni kahdeksalta, niin tässähän on sopivasti viisi tuntia aikaa vongata siitä itselleen illaksi seuralainen ja varmasti lähtee!"
Mun mielestä todella alhaista toimintaa. Itse olen kesäisin huvipuistotyöntekijä ja muutaman kerran itsellenikin tapahtunut samanlainen tilanne, eikä siitä tilanteesta edes pääse pois, ellei asiakas itse älyä lähteä. Ja jos yrittää nätisti sanoa, että "joo hehheh, tämä ei ole sellaisten huvien puisto", niin vastaus? "No sehän oli tsoukki hei, ethän sä nyt tosikko oooo!" Joo enpä ole tosikko, muuten vaan olet puoli tuntia seisonut siinä puhumassa sitomisleikeistä, kun Jarno-Eemeli on kadonnut jonnekin jo vartti sitten...

Tietenkin asiakaspalvelijoita voi ajaa nurkkaan muissakin tapauksissa. Yläasteikäiset kersalaumat tykkää todella paljon kiusata vähän ujomman puoleisia kaupan työntekijöitä, jotka on enemmän tai vähemmän puolustuskyvyttömiä. Olen kuullut myös tapauksista, kun jehovan todistajat tulee sekatavarakauppaan ja alkaa puhumaan herran sanasta vai mistä lie, kun hyllyjen täyttäjä yrittää paeta takahuoneeseen tai vessaan tai mihin vaan.
Ja sitten on tietenkin ihan perus vittupääasiakas, joka muuten vaan pompottamisen ilosta pompottaa työntekijää. Todella ärsyttävää kuunnella sivusta, kun asiakas haukkuu työntekijää suureen ääneen. Eikä yleensä asiakas itsekään ole arvoltaan mikään siivoojaa kummempi. Mitä nyt kerrankin saa oikein tuntea olevansa jotain.

Onneksi näitä asiakkaita on kuitenkin aika harvassa, eikä niitä tule vastaan edes joka päivä.

3.4.2011

Keikkaetiketti?

Kävin viikonloppuna katsomassa Turmion kätilöiden ja Ajattaran keikkaa Helsingissä. Aivan mainio keikka kertakaikkiaan! Jälleen heräsi kuitenkin ajatuksia yleisestä idiotismista, joka sijoittuu lähinnä lavan edustalle.

Ensinnäkin: Jos et jaksa pitää käsiä ylhäällä, älä sitten nosta niitä ylös!
Vaikka olenkin pituudeltani juuri sopivan pituinen kainalokeppi ja mainio alusta kyynärpäille, ei se silti ole kivaa tungoksessa saada kipeästi kyynärpäätä hartiaan. Itselläni riittää kunto siihen, että pidän käsiä ylhäällä keikan aikana, enkä nojaile muihin. Itselläni riittää myös tahtoa änkeä ne kädet alas, jos alkaa väsyttää. Ja minä kyllä puren, jos tunnen käsivarsia mun hartioilla. MURH!

Toiseksi: Jos et ole tullut ajoissa paikalle, älä sitten etuile niiden edelle, jotka älysivät tulla ajoissa.
Eturivi on niiden paikka, jotka ovat sen ansainneet. Toinen, kolmas ja neljäskin rivi kuuluu niille, jotka ovat sen ansainneet. Miksi jotkut lacoste-idiootit kännipäissään haluaa tunkea miehekkäästi eturiviin? Ei sinne eturiviin mahdu ylimääräisiä hyvällä tahdollakaan ja saa olla kyllä aika harhainen mieli, jos luulee mahtuvansa.

Kolmanneksi: Crowd-surfing. Näyttää hyvältä videolla, mutta Suomessa se ei vain toimi.
Joo, minä tiedän että näit Metallican live-levyllä kuinka joku juppi surffasi siellä leveä hymy naamallasna ja joo se oli ihan hauskan näköistä, mutta oikeassa elämässä se ei vain toimi. Minä en ainakaan kiitos vaan halua 100kiloisen miehen hikistä persettä naamalleni parhaan biisin aikana. Suomessa on muutenkin niin epäsosiaalista porukkaa, että surffailu vain ärsyttää. Ne kieltokyltit on festareilla ja keikoilla laitettu sinne lavan viereen ihan syystäkin.

Nämä oli nämä välttämättömimmät pahat. Mutta kuitenkin tässä on nyt pakko sanoa se, että tietenkin keikoilla siellä eturivin tuntumassa ollaan muiden ihmisten armoilla. Jos ei kestä painetta, eritteitä, äänekkyyttä, kännisiä ihmisiä, pyörtyneitä ihmisiä tai vittumaisia järkkäreitä, niin mitäpä siellä lavan edustalla edes tekee?
Kuitenkin nämä negatiivisetkin asiat ovat osa täydellisimpiä keikkakokemuksia ja ilman niitä keikat eivät tuntuisi miltään. Mutta pidetäänhän ne kädet omin voimin ylhäällä, eikös? :D