18.2.2011

"Kadehdi ny ees vähä..."

Meitä on moneen junaan. Jotkut vaan haluaa siihen ensimmäiseen vaunuun, jotta varmasti muut kadehtis.
En tiedä johtuuko tämä ihmisten tarpeesta päteä tai tulla huomioiduksi vai molemmista... Itse olen niin sinut itseni kanssa, että koen kadehtimisen turhaksi ajanvietteeksi.
Lähinnä tämä ajatus kumpusi siitä, että valehdellaan päin naamaa, jotta edes jonkinlaisen reaktion saisi puristettua... Kuulin tässä juuri, että Iron Maiden (bändi muutettu) on tulossa keikalle yllätysesiintyjäksi jollekin festarille Turkuun ja aikovat vetää kuulemma viisituntisen setin klo 22-03. Kyseinen ihminen ilmoitti tyytyväisenä saavansa VIP lipun ja jos se ei luonnistu, tuttu järkkäri kuulemma lupasi tämän tuhatpäisen ihmismassan läpi runnoa ystäväni eturiviin saakka. Vaikka stoorissa olisikin jotain perää, alkoi olla jonkin asteista selittämisen makua. Aloitetaanpa...
A) Iron Maidenin sivuilla ei näy minkäänlaista merkintää tästä keikasta (ja joo varmasti tähänkohtaan on helppo sanoa, että "mulla on sisäpiirin tietoa" mutta kumma ku on buukattu keikkakalenteri niin täyteen, ettei allekirjoittanut löydä sopivaa suomenkeikan rakoa sieltä millään sen yhden keikan lisäksi...)
B) esiintymisajankohta wtf? Vaikkahan esiintyisivät ruissalossa, ei sielläkään saa paljon klo 12 jälkeen esiintyä jo pelkän meluhaitan takia. Sitäpaitsi kuvittelepa itse vetäväsi viisituntinen setti. Siinä ei riitä biisit, eikä fyysinen kunto ja saatika nyt joillekin räkänokille Suomeen valmistella moinen settilista. Huhhuh.
C) VIP lipun vielä ymmärtäisi. Sillä pääsisi varmaan aidan ja lavan väliin katsomaan keikkaa ainakin kolmen ensimmäisen biisin ajaksi kuvaajien kanssa. Ja sittemmin saisi varmaan sivummalta seurailla.. En tiedä, en ole ollut VIP noin suuren bändin keikalla. mutta sitten...
D) JOKAINEN kokenut järkkäri tietää, että tuhatpäisen ihmismassan läpi EI saa tungettua kahta räkänokkaa eturiviin. Bullshit! Vannoutuneet fanit ovat jonottaneet päiväkaupalla eturivin paikkoja. Nälkiintyneinä, auringon polttamina ja säkällä vielä vessahätäisinä ja heikkoina eturiviläiset antavat aika lujaa pataan jopa järkkärille, jos eturivin paikka on uhattuna. En sitten tiedä kuinka reunalle eturiviin meinasivat saada tungettua, mutta samat säännöt pätee.

Päivän epistolana on siis tämä: Ärsyttää, kun ihmiset kehittää skeidaa päästänsä, jotta saisivat kadehdintaa, respectiä.. en minä tiedä mitä ne edes hakee näillä stooreillansa.
Samaa näkee facebookissa joka päivä. "Voi ku mun mp3 soitin hajos..." "Mullapa onki IPodi ja siinä on 1300gigaa tilaa ;)" jaa?
Tai sitten tää toinen, kun ihmiset lähtee etelään. Olen onnellinen heidän puolestaan, mutta en sitten taas ymmärrä sitä, että kun valitellaan kylmyyttä... "Täälläpä onkin +50astetta ja aurinko paistaa ja viina on halapaa ;)"
Mitä tällä haetaan?
Tää ranttaus on ehkä vähän tunnepohjainen jälleen, kun sellainen tietynlainen tarinan suurentelu ja ehkä jonkin asteinen valehtelu tuppaa ärsyttämään. Tietenkin hyvä tarinankertoja värittää aina tarinaansa hiukan, mutta riippuu sitten taas tarinan pointista... Jos tarinan tarkoitus on olla hauska, mikäs siinä. Mutta jos sen tarkoitus on saada aikaan jonkinlaista mustasukkaisuutta tai muuta negatiivista tunnetta, en ymmärrä näiden tarinoiden perimmäinen tarkoitus on.
Flunssahuuruinen bloggaaja jatkaa päivän kulkua. Namnam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti