22.2.2011

Minä vihaan.

Vihaan myöhästelyä.
Vihaan, kun tehdään lupauksia joita ei pidetä.
Vihaan sitä, kun ostaa banaanin ja se menee mössöksi jos sitä ei syö ajoissa.
Vihaan sitä, kun dvd menee naarmuille.
Vihaan suolakurkkua.
Vihaan junien myöhästelyä.
Vihaan pakkasta.
Vihaan sitä ällöä ketsuppirengasta, mikä tulee ketsuppipulloon, jos ei osaa käyttää sitä siististi.
Vihaan sitä tunnetta, kun joutuu olemaan kolmantena pyöränä vastarakastuneiden kanssa.
Vihaan silmukoiden tippumista.
Vihaan ihmisten yleistä selkärangattomuutta ja munattomuutta.
Vihaan epärehellisyyttä.
Vihaan sitä, kun aina syytetään valtiota omista ongelmista.
Vihaan eduskuntatalon sähläystä muuten vaan.
Vihaan sossutuen hyväksikäyttäjiä.
Vihaan mamuja, jotka tulee tänne vaan maleksimaan ja elämään sossutuella.
Vihaan ennakkoluuloisia ihmisiä.
Vihaan sitä ku kone vittuilee.
Vihaan flunssaa.
Vihaan sitä, kun ihanat kengät tekee vittumaisia rakkoja.
Vihaan sitä tunnetta kun huomaan unohtaneeni avaimet sisälle.
Vihaan huonosti kasvatettuja kersoja.
Vihaan marttyyreja.
Vihaan sitä kun yrittää ajaa ja aurinko paistaa silmään eikä näe.
Vihaan sitä, kun hukkaan aina aurinkolasit.
Vihaan sitä, kun telkkarin tai koneen ruudut pölyyntyy.
Vihaan kylmää uimavettä.
Vihaan sitä, kun näyttelijät alkaa rupsahtaa.
Vihaan likkoja, jotka laittaa elokuviin korkean kampauksen.
Vihaan sitä faktaa, että lentolippu hesa-lontoo maksaa vähemmän ku opiskelijajunalippu seinäjoki-hesa.
Vihaan rahan puutetta.
Vihaan pummailijoita.
Vihaan pahanmakuisia yskänlääkkeitä.
Vihaan sammakoita.
Vihaan sitä, että ruuat pitää syödä aina päivämäärän mukaan eikä sen mukaan mitä haluais syödä.
Vihaan pakkoruotsia.
Vihaan sitä, että heti kynsien lakkaamisen jälkeen pitää nostaa housuja tms.
Vihaan tekopyhyyttä.
Vihaan kliseitä.
Vihaan omaa neulapelkoani.
Vihaan ajatusta liiallisesta penninvenyttämisestä.
Vihaan hiihtoa.
Vihaan sitä, että ala-aste tappoi hiihtointoni.
Vihaan puurokattiloiden tiskaamista.
Vihaan elokuvien tekstityksiä, jos ne on keltaisia.
Vihaan voikukkien mähmää.
Vihaan auton ikkunoiden skrapaamista.
Vihaan sitä, kun ihmiset luulevat etteivät yleiset säännöt koske heitä.
Vihaan median Johanna Tukiaiselle antamaa huomiota.
Vihaan väsymystä.
Vihaan facebookin "tykkää tästä jos" -päivityksiä
Vihaan sitä, kun huomaan niin monia epäkohtia tässä maailmassa ja elämässä.

Mutta ennen kaikkea...
Vihaan sitä, kun kitisen itse tästä kaikesta.

18.2.2011

"Kadehdi ny ees vähä..."

Meitä on moneen junaan. Jotkut vaan haluaa siihen ensimmäiseen vaunuun, jotta varmasti muut kadehtis.
En tiedä johtuuko tämä ihmisten tarpeesta päteä tai tulla huomioiduksi vai molemmista... Itse olen niin sinut itseni kanssa, että koen kadehtimisen turhaksi ajanvietteeksi.
Lähinnä tämä ajatus kumpusi siitä, että valehdellaan päin naamaa, jotta edes jonkinlaisen reaktion saisi puristettua... Kuulin tässä juuri, että Iron Maiden (bändi muutettu) on tulossa keikalle yllätysesiintyjäksi jollekin festarille Turkuun ja aikovat vetää kuulemma viisituntisen setin klo 22-03. Kyseinen ihminen ilmoitti tyytyväisenä saavansa VIP lipun ja jos se ei luonnistu, tuttu järkkäri kuulemma lupasi tämän tuhatpäisen ihmismassan läpi runnoa ystäväni eturiviin saakka. Vaikka stoorissa olisikin jotain perää, alkoi olla jonkin asteista selittämisen makua. Aloitetaanpa...
A) Iron Maidenin sivuilla ei näy minkäänlaista merkintää tästä keikasta (ja joo varmasti tähänkohtaan on helppo sanoa, että "mulla on sisäpiirin tietoa" mutta kumma ku on buukattu keikkakalenteri niin täyteen, ettei allekirjoittanut löydä sopivaa suomenkeikan rakoa sieltä millään sen yhden keikan lisäksi...)
B) esiintymisajankohta wtf? Vaikkahan esiintyisivät ruissalossa, ei sielläkään saa paljon klo 12 jälkeen esiintyä jo pelkän meluhaitan takia. Sitäpaitsi kuvittelepa itse vetäväsi viisituntinen setti. Siinä ei riitä biisit, eikä fyysinen kunto ja saatika nyt joillekin räkänokille Suomeen valmistella moinen settilista. Huhhuh.
C) VIP lipun vielä ymmärtäisi. Sillä pääsisi varmaan aidan ja lavan väliin katsomaan keikkaa ainakin kolmen ensimmäisen biisin ajaksi kuvaajien kanssa. Ja sittemmin saisi varmaan sivummalta seurailla.. En tiedä, en ole ollut VIP noin suuren bändin keikalla. mutta sitten...
D) JOKAINEN kokenut järkkäri tietää, että tuhatpäisen ihmismassan läpi EI saa tungettua kahta räkänokkaa eturiviin. Bullshit! Vannoutuneet fanit ovat jonottaneet päiväkaupalla eturivin paikkoja. Nälkiintyneinä, auringon polttamina ja säkällä vielä vessahätäisinä ja heikkoina eturiviläiset antavat aika lujaa pataan jopa järkkärille, jos eturivin paikka on uhattuna. En sitten tiedä kuinka reunalle eturiviin meinasivat saada tungettua, mutta samat säännöt pätee.

Päivän epistolana on siis tämä: Ärsyttää, kun ihmiset kehittää skeidaa päästänsä, jotta saisivat kadehdintaa, respectiä.. en minä tiedä mitä ne edes hakee näillä stooreillansa.
Samaa näkee facebookissa joka päivä. "Voi ku mun mp3 soitin hajos..." "Mullapa onki IPodi ja siinä on 1300gigaa tilaa ;)" jaa?
Tai sitten tää toinen, kun ihmiset lähtee etelään. Olen onnellinen heidän puolestaan, mutta en sitten taas ymmärrä sitä, että kun valitellaan kylmyyttä... "Täälläpä onkin +50astetta ja aurinko paistaa ja viina on halapaa ;)"
Mitä tällä haetaan?
Tää ranttaus on ehkä vähän tunnepohjainen jälleen, kun sellainen tietynlainen tarinan suurentelu ja ehkä jonkin asteinen valehtelu tuppaa ärsyttämään. Tietenkin hyvä tarinankertoja värittää aina tarinaansa hiukan, mutta riippuu sitten taas tarinan pointista... Jos tarinan tarkoitus on olla hauska, mikäs siinä. Mutta jos sen tarkoitus on saada aikaan jonkinlaista mustasukkaisuutta tai muuta negatiivista tunnetta, en ymmärrä näiden tarinoiden perimmäinen tarkoitus on.
Flunssahuuruinen bloggaaja jatkaa päivän kulkua. Namnam.

14.2.2011

"Tervetuloa ravintolavaunuun..."

Jotenki tuli niinniin silmäänkustu olo eilen, kun matkustin taas vaihteeksi junalla. Juna oli tampere-seinäjoki välillä ammuttu täyteen, eikä ollu edes istumapaikkaa. Noh, matkahan meni sinänsä hyvin, mutta jo toijalan paikkeilla ajattelin siirtyä ravintolavaunuun ettei tarvitse sitten tampereen ruuhkan jälkeen yrittää ängetä....
Voi jesses...
Ravintolavaunuhan on lähes aina täynnä. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Mutta sitä en ymmärrä, että miksi vr ei osaa palkata paineensietokykyisempiä asiakaspalvelijoita? Kärttyinen n. 50v ämmä (oikee oikia ämmä) otti minut vastaan kurttuisella otsan rypistyksellä ja sanasta sanaan: "NOH? mitäs sä haluut?" kaakaota ajattelin... "no se on sit kans tosi kuumaa se kaakao että nih..."
Anteeksi että halusin kaakaota! Sain kaakaota ja mietin että mihinkähän siinä vaunussa mahtuisi istumaan: "No täällä on kyllä aika täyttä, että voisit siirtyä lipittelemään johonki muualle täältä."
Ymmärrän, että on täyttä. Ymmärrän että on pinna kireällä ja ymmärrän että ei ole kivaa tarjoilla kaljaa kännisille snoukkapojille, mutta asiakaspalvelijan EI KUULU tuolla tavalla kommentoida asiakkaille. En normaalisti tee numeroa mistään moisesta, mutta onhan tässä jo veeärrän aikatauluista valitettu pari vuotta, että miksei ravintolavaunuistakin välillä...
Anyway, kaakao oli ensinnäkin laimeaa, eikä siinä ollut kupin päällistä, joten ensimmäisessä mutkassa kaakao roiskui yltympäriinsä...
Onhan se totta, että vanhemmat ihmiset palvelevat iän tuoman kokemuksen avulla ja osaavat asiansa, mutta sitten kun yhdistetään "Minulla on oikeuteni, perkeleen nuoriso"-vanhus ja täpötäysi ravintolavaunu, vr voisi ehkä harkita nuorempien työntekijöiden palkkaamista.
On totta, että eivät ne nuoremmatkaan aina osaa kiltisti olla, mutta paljon mielummin asioin pirtsakan huithapelin kanssa kuin vanhan ja kyllääntyneen, joka katsoo minua kuin tuhlaisin hänen kallista aikaansa ja olisin yksi niistä "perkeleen huligaaninuorista". MURH

7.2.2011

rahankäyttö ja sen käyttämättömyys

Jälleen kerran puhe rahasta, koska se pyörittää maailmaa.

aina joka paikas hehkutetaan, että anna lahjoituksia ja rahaa ja jee afrikan nälkäiset lapset, veteraanit, köyhät, mamut lässynlässyn lää rahaasi tarvitaan...
ja sit sähköposti tulvii ilmoituksia, et "osallistu arvontaan, saat 100 000euroa/ palkinnon arvo 59 999 euroa!!! voita taulutelkkari, voita!!!"
eiks olis vaan reilumpaa, jos nämä sähköpostiheebot vaan kohtais toisensa ja lehdet ja muut rikkaat jakelis sen ylimääräisen rahansa (jos sellaista nyt oikeasti on olemassakaan..) niille köyhille ja vaivaisille.
näin meidän muiden ei tarvitsis sietää mahdollista huonoa omaatuntoa, ärtymystä tai edes roskapostia.
ja joojoo, aina sitä voi ajatella että "Minäkin tarvitsen rahaa, minä haluan osallistua" mutta oikeesti... kuinka moni näistä roskaposteista on ikinä hyötyny yhtään mitään, varsinki ku aina pitää tilata jotain ennenku voi osallistua koko arvontaan...

lottovimma

"Lotossa nyt jättipotti SEITSEMÄNMILJOONAA EUROA!"

Siinä samassa saa kuunnella koulussa, kaduilla, kioskeilla, kaupassa ja facebookissa kuinka nyt pitäis äkkiä lotota niin vois jopa voittaa paljonki rahaa. Joka tuutissa ihmiset himoitsee sitä seitsemää miljoonaa.
Onko se niinku niin, että ihmiset ei vaan halua sitä miljoonaa tai 600 000 euroa käteensä, vai miksi siitä ei sitten tehdä yhtä suurta haloota?
Sitä paitsi kun koko kansa lottoaa, on todella paljon pienempi mahdollisuus saada se päävoitto verrattuna normaaliin lottopäivään.
Ylipäänsä koko lottoaminen on mun mielestä vähän mysteeri, mut siitä kai tulee sanonta: "eletään toivossa." Mikäs siinä, ainahan se on kivaa voittaa, mutta pitääkö siitä tehdä niin suuri haloo?

naisten erorituaali?

hyvin usein, kun mies jättää naisen, tämä nainen menee ja leikkaa tukkansa... mikähän siinä on?
tai rupesin vaan miettimään, että mun tuttavapiirissä on ehkä yks tai kaks mimmiä, jotka ei ole tehny tukalleen mitään radikaalia eron jälkeen. varsinkin jos on tullu jätetyksi.

ehkä vähän synkkä aihe pohdittavaksi, mutta tuli vaan mieleen..
yrittääkö naiset hakea kontrolloitua muutosta vai...? ja sitten ne väittää että sillä miehellä... tai miehettömyydellä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. ehkä sillä ei aina ole... muttakun näitä tapauksia alkaa olemaan kymmenittäin, niin heräsi ajatus..

ostoskärrykortti

kuka on puolesta? MINÄ!

varsinkin ennen joulua kaupat alkaa olla pullollaan eri-ikäisiä ostoskärryjen käyttäjiä ja toisinaan tilanteet voivat olla jopa vaarallisia, vähintäänkin ärsyttäviä.
jengi kaahailee, pysähtelee ja työntelee ympäriinsä liian raskaita, hallitsemattomia kärryjä. varsinkin kärryjen kans tosi hankalia tilanteita on "kumpi väistää" tilanteet. siinähän voi pian lähtiä henki. :D

vähänniinku ajokortti... voitais säästää monia varpaita ja hermoja, jos kaikki osais käyttäytyä kärryjensä kanssa. ja esim. maitohyllyn viereen sellanen max 2min pysäköinti ois paikallaan...

vanhoja tekstejä facebookista.

ajattelin liittää nämä tänne blogiin kans tänään :) aloitetaan vaikka tällä yhdellä :)
tämän nimi on "hei olen anni ja en osaa käyttäytyä soveliaasti facebookissa"

"tykkää tästä, jos haluat viettää kanssani edes yhden päivän vuonna 2011"
"tykkää tästä, jos halaisit minua"
"tykkää tästä jos......"
"jorma on antanut sinulle sydämen/treffipyynnön/suutelupyynnön etc"
"lähetä tämä viesti eteenpäin ystävillesi, muuten kuolet!"
"lähetä tämä viesti eteenpäin ystävillesi, katso montako saat takaisin. jos et saa yhtäkään, olet paska ystävä!"

taas tuli yks näistä tilanteista.
"oonko mä tehny sulle jotain pahaa, kun sä et ikinä tykkää mun 'tykkää tästä jos...' -päivityksistä?"
...
no et ole!!! onko se niin väärin, jos mä henkilökohtaisesti koen tollaiset postit ja hömpötykset typerinä huomionkerjäyksinä?
siis joo en tuomitse ihmisiä, jotka niitä käyttää ja näin, mutta itse en niitä halua käyttää, koska pidän niitä lapsellisina ja aikaa tuhlaavina. okei, oon paraskin puhuja ku tänäänki vaan tuhlannu aikaani facebookis :D
mutta siis anyway. en tiedä pitäiskö nykyään ruveta oikee esittelemään itsensä, että
"hei, olen anni. en tykkää facebookin turhista kyselyistä, en lähetä enkä vastaanota sydämiä tai kiertoviestejä. tämä ei ole mikään henkilökohtainen asia, lähinnä vain oma kannanotto ja mielipide. oltaisko kavereita?"
eli
ihmiset, jos te ette saa haleja ja sydämmiä ja pusuja ja tykkäyksiä tarpeeksi, kasvakaa sen vaiheen yli niinku me kaikki muutkin ollaan kasvettu! mutta ÄLKÄÄ ruvetko kyselemään niiden tykkäyksien perään niinku jokku hoo moilaset! :D

5.2.2011

Seuraan tuppaajat vs. suomalainen kohteliaisuus

On ollu nyt viime viikonloppuna tapetilla aika paljon tämä aihe mun elämässä, mutta toisaalta... Onpa aihe ollu olemassa jo varmaan muinaisten roomalaisten aikaan.
Mielestäni tuppaajia on kahta lajia. On töykeitä ja kohteliaita tuppaajia ja itseäni ainakin kohteliaana ihmisenä ärsyttää enemmän sellainen kohtelias tuppaaminen. Selitän kohta miksi.
Kohtelias tuppaaja kysyy yleensä ensin. Yleisiä lauseita on: "Saaks sinne tulla mukaan? Mäki tahtoisin tulla, mut haluutteko te mut sinne? Voisinks mä soittaa kotiin ja kysyä saanks mä lisää aikaa? (okei tää oli 5-vuotiaan versio) Sopiiks et mä jään yöks? Saanks mä sulta kyydin?" Yleensä kohteliaat seuraantuppaajat tunkeilevat muillakin elämän alueilla samaa kaavaa käyttäen: "Hei saanks mä toisenki jätskin? Onks teillä mitään ruokaa? Mä aattelin nyt mennä suihkuun, eikai haittaa vaikka kaikki nukkuu jo? Voisiksä vippaa vitosen? Voisiksä lainata jotai paitaa? Saanksmä käyttää sun konetta?"
Kohtelijan tuppaajan tapauksessa suomalainen kohteliaisuus ei yleensä anna periksi sanoa missään vaiheessa EI!!! Ja sitten taas joskus, kun suomalainen kerää kaiken rohkeutensa ja sanoo "no et... koska mulla olis vähä muuta tekemistä tänään..." niin kohtelias tuppaaja todennäköisesti menee hiukan hämilleen, loukkaantuu tai ottaa asian niinkuin normaali ihminen. Toisaalta tänään ranttaukseni aiheena eivät ole normaalit ihmiset, vaan idiootit. Itse olen koko pienen elämäni harrastanut pientä tunnustelua, josko saisin karkkipussista yhden vihreän karkin tms, mutta minua lähinnä ärsyttää kun suomalaiset eivät osaa sanoa suoraan ei, vaan vastaavat aina kohteliaasti: "Noh... kai se sit käy..."
Miksi tuppaajille ei ole opetettu normaalia käyttäytymiskoodia pienestä pitäen?
Sitten toinen kategoria: röyhkeät tuppaajat.
"Tota... mun pitäis varmaan pikkuhiljaa lähtee siivoomaan. Oli kivaa ja näin..." tähän röyhkeä tuppaaja toteaa: "Okei. Mä voin tulla sun kans sun kämpälle ja katotaa leffa."
Röyhkeä tuppaaja ei enää edes kysy, vaan jotenkin vain olettaa että tottakai hän on kutsuttu nukkumaan viereesi, syömään ruokasi ja jakamaan elämääsi. Omasta mielestäni röyhkeälle tuppaajalle on helpompi sanoa ei, kuin kohteliaalle tuppaajalle. Röyhkeä tuppaaja tuntuu toisinaan oikein kerjäävän verta nenästään, kun ei ymmärrä pientä vihjettä ja se ei jätä minulle muuta vaihtoehtoa, kuin vain sanoa ei.
Again: Miksei tuppaajille ole opetettu normaalia käyttäytymiskoodia??? Mikä lapsenkasvattajissa on vikana, vai onko tämä vain jokin omituinen luonnevika? Koirakin lopetetaan, jos sen luonnevika alkaa käymään ihmisten hermoille. Kai..

Ja tällä kertaa nämä tapaukset on otettu suoraan elämästä eikä niissä edes ole kärjistystä. Mutta sen myönnän, että ehkä yksipuolinen mielipiteeni ei ihan kaikkien kohdalla ole aukoton teoria... Sitäpaitsi ehkä jotkut ihmiset tykkäävät, kun on koira joka seuraa mukana jokaisessa elämän tilanteessa. Mutta itse en siitä tykkää, enkä sellaista jaksa kauaa katsella. Siinä menee kunnioitus ihmistä kohtaan jos jatkuvasti pitää olla roikkumassa minun tai muiden hioissa kiinni.
Tuppaajat, hankkikaa pallit ja oma elämä!

1.2.2011

Horoskooppimerkit...

Myönnetään, saatan aikani kuluksi joskus lukea päivähoroskooppeja iltapäivälehdistä tai muista vastaavista, mutta oikeasti... Kuka hemmetti niihin uskoo?
Luonnehoroskoopit osuukin yleensä hämmästyttävän oikeaan ja niitä saatan jopa kunnioittaakin jollain asteella. En kuitenkaan vie tätä asiaa hulluuteen asti, eli en usko että en härkänä tule toimeen leijonien kanssa vai kuinka se nyt menikään...
Itse olen tosiaan härkä. Tuppaa vain ärsyttämään, kun jotkut naiset (ja miksei miehetkin) ottaa vähän turhan vakavasti jonkin cosmopolitanin mieshoroskoopin ja sitten penikoi facebookin statuspäivityksissä kuinka horoskooppi nyt sanoi että jere pettää sinua tässä kuussa. WTF?!

Miksi pitää aiheuttaa ihmisissä tällaista massapaniikkia ja painaa tuollaista soopaa lehtiin? Tai miksi pitää edes aiheuttaa massakusetusta ja laittaa "lottoa tänään" -juttuja lehtiin? Kuka simppu siinä voittaa yhtikäs mitään, kun sanotaan että rakkauden tuulet eivät nyt oikein puhalla...

Horoskooppi paradoksi: "Älä usko tämän päivän horoskooppiin."