14.8.2011

Raakaa idiotismia.

Tjaa-a... Vaikka idiotismia on esiintynytkin koko kesän ajan, jostain syystä blogin pitäminen on jäänyt vähän vähemmälle. Nyt on taas koko vuosi aikaa nipottaa kaikesta enemmän tai vähemmän turhasta ja ajattelin aloittaa maailmankaikkeuden turhimmalla aiheella: meikkivoiteet ja ylipäätään koko meikkaaminen.

Selvitetään nyt aluksi se, että itse pidän meikkaamista aika lailla turhana asiana. Jotkut tekee sitä huvikseen, samalla tavalla kuin jotkut tykkää maalata öljyväreillä maisemakuvia kankaalle, niin jotkut tykkää pakkeloida naamaansa naaman näköiseksi. Mun meikkitarvikkeet mahtuu aika hyvin taskunpohjalle pyörimään, jos tarvetta kerran viikossa tulee, mutta meikkivoide on sellainen asia, jota en jaksa ymmärtää.
Joojoo, pitää olla pohjustus, koska eihän se pakkeli muuten naamassa pysy ja näin päin pois, mutta onko se sen arvoista? Itse en ymmärrä meikeistä hönkäsen pöläystä, mutta jopa minä olen huomannut, että noin 3/4 naisista ei osaa koko tököttiä edes käyttää. Ensinnäkin se levitys. Miksi sitä ei hemmetti vieköön osata levittää tasaisesti ja tarpeeksi pitkälle? Juttelin tässä eräänä päivänä työkaverini kanssa, enkä edes muista mitä keskustelu koski, koska tuijotin vain koko ajan sitä yhtä häiritsevää meikkivoiderajaa siellä kaulan tietämillä. Ja niitä aivan kauheita epätasaisuuksia. Siitä en kyllä tiedä, että johtuuko epätasaisen näköinen lopputulos siitä, ettei osata käyttää aurinkopuuteriakaan oikein, vai onko vain paskat mömmöt purkeissa...
Ja sitten se naisten iänikuinen luulosairaus. "Mulle sopii vähän tummempi sävy, koska mulla on Etelä-Amerikkalaisia sukujuuria kuudennessa polvessa...." Ja tähän minä sanon että paskat. Kirjaimellisesti. Jos on liian tumma meikkivoide, se näyttää siltä että olisi sitä paskaa naamassa. Ja kun nainen katsoo aamulla loisteputken alla peilistä, että voi että kun on kivan ruskettuneen näköinen, niin luonnonvalossa se automaattisesti näyttää mutakuonolta. Joskus tuntuu siltä, että kaikki naiset haluaa uskoa olevansa spesiaaleja ihonvärinsä suhteen, mutta kyllä se perus suomalainen iho on vaan aika pitkälti kaikilla naisilla, jotka suomea sopertaa. Unohtakaa se eksotiikka.

Ironisinta koko meikkaamisessa ja rasvojen käytössä on se, että jos niitä ei olisi ikinä ruvennut käyttämään, niitä ei todennäköisesti ikinä tulisi tarvitsemaankaan. Voiteisiin jää koukkuun ihan sillä, että iho kuivaa korpuksi, jos ei rasvaa joka toinen tunti. Mutta meikkaamiseen jää koukkuun sillä saralla, että itsetunto hajoaa, jos joku päivä yrittää lähteä ulos ilman meikkiä. Ihmiset saa sen meikatun ensivaikutelman ja tottakai naama näyttää tylsemmältä ilman tehostevärejä. Vähänniinkuin seiskassa on mallien kuvia ilman meikkiä. Nehän näyttää ihan hirveiltä ilman meikkiä, kun on tottunut näkemään ne viimeisen päälle maalattuna. Taivas varjele, jos silikonitissit lähtis pesussa pois...

En ollenkaan ihmettele, miksi tätä maailmaa pyörittää miehet. Naiset ei omasta mielestään näytä ikinä liian hyviltä ollakseen maailman johtajia. Tasa-arvo taitaa kuitenkin olla miesten keksimä ajatus. Sillä ne saa pidettyä naiset kiireisinä, kun miehillä on tärkeämpiä asioita mietittävänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti